Változni sosem késő…

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

„ Ha változtatni akarsz az életeden, akkor százezer lépés fájdalmával kell megküzdened. Elindulsz, egy lépés fájdalom. Továbblépsz, még egy lépés fájdalom. A gyáva ember ettől az egy lépés fájdalmától fél. És racionális hazugságokkal próbálja megmagyarázni, hogy miért nem teszi meg.
Mert aki fél, az elkezd kifogásokat gyártani, hogy megmagyarázza a saját szegényes lelki bizonyítványát. Ahelyett, hogy szembenéznénk azzal, mit tettünk magunkkal, elkezdjük sajnálni magunkat. Ami jajveszékelésbe fordul, majd marjuk magunkat, hogy lehettünk ilyen hülyék. De még mindig nem változtatunk.”
/Csernus Imre/
Az élet nehéz, és csak akkor van esélyed, ha felkészülsz, és változtatsz. Az első, hogy légy őszinte magadhoz. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, másképp kell gondolkoznod. A legfontosabb, hogy önmagadat ismerd fel. Meg kell vizsgálni, mi az amit jól, illetve rosszul csinálsz. Kegyetlenül, és őszintén, szembe kell nézni magunkkal. Fel kell vállalnunk, és látni hol hibáztunk, és felelősséget vállalni érte. Nem letagadni, és másra hárítani azokat, vagy a körülményeinket okolni érte. Minden eseményt, és történést, látni kell a másik szemszögéből is, csak akkor fogjuk tudni felismerni, hogy mi, hol hibáztunk. Bármikor változtathatunk, nincs olyan hogy késő. Soha nem késő. Amit, ma teszünk, az ráhatással lesz a holnapra, a jövőnkre.
Mindig van esélyünk, csak el kell hinnünk, hogy képesek vagyunk rá. Az aggódás, és a szenvedés helyett, az öröm és boldogság vegye át a szerepet az életünkben. Érezni, kell az erőt hozzá, ami mindannyiunkban ott van.
Nem könnyű, mert az ember nagyon szeret szenvedni, és szinte éhezi azt. Szereti büntetni magát, mert már megszokta, és azt hiszi ezt érdemli. Ha, nem szenved, akkor keresi a szenvedést.
De, egyszer majd rájössz, van az a pillanat, hogy felismerd, nem erre születtél. Az élet értelme nem az, hogy újabb és újabb problémákat gyárts magadnak, és a fájdalmat vedd természetesnek. Azért vannak az akadályok, hogy felismerjük, hol hibáztunk, és változtassunk rajta. Sokszor újra és újra beleesünk, ugyanabba a gödörbe, annak ellenére, hogy ott van előttünk, és látjuk mielőtt zuhannánk. Ott lesznek, ha kell életünk végéig, mindaddig, míg nem tanultunk belőle, vagy ha kell, tovább visszük őket. Nem kellene, hisz azért vagyunk itt, hogy most oldjuk meg őket, és egy boldog, szeretetteljes lényekké váljunk. Mert, a lélek kívánja, hogy a szeretet, és öröm forrását, az emberi testben is meg tudja tapasztalni, és érezni. Mert, csak így lehet, ölelni, csókolni, kezet fogni, nevetni, sírni, dalolni, táncolni, hallgatni a zenét, simogatni, látni a zöld fűt, nézni a kék eget, szagolni a virágok illatát, magadhoz ölelni gyermeked, szülővé válni, nevelni, alkotni, teremteni, szerelmesnek lenni, és szeretni úgy igazán.

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This