Vágy…

írta Moni
3 · 25 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Minden vágyadnak eleget tenni az emberi élet legnagyobb művészete. Az ember úgy hiszi, ha ez beteljesül, boldog lesz. Van némi igazság benne, ha a vágyaink teljesülnek, némileg boldogok leszünk. Oké rendben! De, meddig? A következő vágy beteljesüléséig?

Mikor elérünk egy vágyat, persze elérjük a boldogság megtapasztalását, egy kis örömöt, de az csak egy rövid ideig tartó boldogság. Hisz utána, megint jön az elégedetlenség, és a következő vágyunkra összpontosítunk.

Kellenek a vágyak, és a célok, de nem sok. Az a fejlődésedhez kell, mert egyfajta motiváció, hogy érezd, hogy vagy valaki, és megtudod mutatni, hogy ezt is elértem, mert képes voltam rá. De, tudjuk jól, hogy a vágyak is az egoból fakadnak.

A vágy beteljesülése, csak egy töredéknyi része a hosszan tartó boldogság eléréséhez, mert az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és időnként kivirágzik. A növényt, a virágot gondozni kell. Mert különben gyomok veszik körül, begazosodik ha nem öntözöd, és nem táplálod.

Miután megterem benned a vágyad, közben folyamatosan, és szeretettel ápolnod kell. Örülnöd kell, míg kivirágzik, milyen szépen süt a nap, vagy esik az eső, a föld melyben fekszik, mennyire egészséges. Arra a pillanatokra, órákra, és napokra figyelj, míg eljutsz a vágyad beteljesüléséig. Mert, az odavezető út az ami igazán boldoggá tesz. A földi életünk csupán egy kicsiny töredéke, az örök létünknek. Csupán átmenők vagyunk itt a földön. Akik bölcsek azok tudják, hogy nem szabad semmit teljesen komolyan venni, mert ők tisztában vannak vele, hogy itt semmi sem a miénk. Csupán, az éréseink, a tapasztalások, a szeretet áramlása bennünk, ami a miénk. Az, hogy mennyire élvezzük ki, és szívjuk magunkba a földi létünk csodáit, és mit adunk mi, az tőlünk függ.

„Ne áltasd magad: földi cél nincs. Minden célunk égi cél. Ha ezt nem így látod, gondold meg: földi cél azért nem lehetséges, mert az utad nem itt végződik. Itt legfeljebb csak részeredményt lehet mérni. Ezért ha elérsz valami célhoz, azonnal tovább akarsz menni. Egy ház soha sincs kész. Egy házasság, egy gyerekvállalás nem végső cél. Sőt, csak a kezdete valaminek. Sohasem éled át, hogy beérkeztél- legfeljebb mások látják így. Végtelen úton jársz!”/Müller Péter/

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This