Úgy élj!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Úgy élj, hogy visszanézhess! Ne haraggal, hanem örömmel forgathasd át az emlékeidet, visszafelé.
Nehogy sajnálkoznod kelljen…Okosan élj. De főleg: szépen. Gazdagon, ne a szó anyagi értelmében, hanem a szellemeikben. Ahogy a vonuló vadak hagynak nyomot maguk után, úgy hagyj te. Hogy rád találjanak ha keresnek. Hogy rád találhasson, aki keres. Hogy ne felejtsék el a vonulásodat. Jeleket hagyj a világban, téged jelzőket. Gondolatokat, amelyek rád mutatnak. Emlékeket, bármilyen, csak markáns legyen…akkor jól éltél. Akkor éltél helyesen. Úgy élj, olyan megfontoltan,
okosan és szépen, hogy még az elmúlás fájdalmát is eltakarja a jóleső emlékek felizzó melege.
Úgy élj!
/Hankiss János író/
Élj úgy, hogy sose bánd amit tettél!
A rossz dolgok, amik megtörténtek veled-velünk, amiken keresztül mentél, lehet most bármilyen furán, és hülyén hangzik, igazságtalannak tűnik az élettől, megvolt az oka, és úgy kellett történnie. Hibáztál, és bünteted magad azóta is ugye? Ne tedd! Abban a helyzetben, és időben, pontosan azt cselekedted, és azokat a megtapasztalásokat élted át, amire szükséged volt.
Lehet betegségen estél át, szüleid nem szerettek, megcsaltak, elhagytak, elvették ami a tiéd, hazudtak, megbántottak. Okozhattál te is fájdalmat, megbántottad szüleidet, testvéred, gyermeked, vagy hazudtál, loptál akár. Most is lehet, azon rágódsz, cselekedhettél volna máshogy, de hidd el nem tehettél mást. A rezgésed azon a szinten volt, és azzal volt harmóniában, amit akkor tettél, és megéltél. Eltűnt, elmúlt, egy más dimenzió, egy másik ember. Ha, az én botlásaim, és rossz választásaimat vizsgálom, mindig ott volt a lehetőség, hogy másképp döntsek. Volt, hogy megérzéseim ellenére, máshogy döntöttem. Mégis, mindegyikből merítettem, és kaptam valamit, vagy valakit. Így tekints vissza, és utána engedd el. Figyeld, ami most van, úgy élj ahogy most kell, azt csináld, amit most szeretnél, úgy szeress, ahogy szeretnéd, hogy szeressenek. Más ember, másik rezgés, egy másik dimenzió.
Az első, hogy magadat fogadd el, és szeresd, és légy harmóniában. Belülről, mindig tudni fogod mit kell tenned. A szív, a belső hang, és a tudat segíteni fog. Meghatározza, a jövődet, a holnapod. Tedd azt, amit tenned kell. A legjobbat, és azt fogod tenni így, ami a helyes.
Mindenkinek van tehetsége, és erőssége valamiben. Újból keresd meg magadban, mert gyerekként tudtad, megmutatkozott miben vagy a legjobb. Csináld azt, és sikeres leszel. Kell hozzá türelem, és kitartás. Emlékezni fognak rád így, hogy milyen jól csináltad, és milyen ember voltál. Tedd teljes hévvel, és odaadással.
Legyél erőteljes személyiség ha az kell, ne lapítsd végig az életed, megbújva, és csöndben. Ne alkudj meg senkivel és semmivel. Lehet, hogy így nem fogsz megbántani senkit, de nem fogja megköszönni sem, és a nyomok amit magad után hagytál szürkék, és megkopnak. Becsületesen végigdolgozta, csöndes volt, soha nem emelte meg a szavát, mindenkihez alkalmazkodott, kerülte a konfliktust,-mondják majd, és élik tovább az életüket.
Csináld azt, amit te szeretnél, és légy olyan ember, amilyen te lenni akarsz! Mindig állj ki magadért, és sose rettenj meg, senkitől és semmitől. Attól még jó ember leszel, ne félj. Ha valakinek nem tetszik, és nem helyesli? Kit érdekel? Nem neki, meg őneki, és másoknak kell megfelelni.
Mert, bármily érdekes is, de így fogsz nyomot hagyni, magad után.
A legfontosabb! Nem fogod megbánni a végén! Úgy éltél, ahogy te akartad, és azt az életet élted amit élned kellett!

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk. A régi recseg-ropog. Több ezer éve, de ma már tarthatatlan. Mindenki tudja. A másik most van születőben. Trónfosztás történik, az élet alapjait felforgató lázadás, kétségbeesett ragaszkodás a hatalomhoz, gazemberség, hazugság, kapkodás és...

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Mind testben és lélekben. Nincs erőnk semmire. Még ahhoz sem, hogy az ágyból feltápászkodjunk, és megigyuk a reggeli kávénkat. Legszívesebben napokig feküdnénk, mert nincs ami mozgasson, az elem lemerült. Várunk, talán történik valami, ami kiráncigál az ágyból, de...

Legtöbbször nem tudjuk, valójában  mire várunk.

Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk.

Vannak akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vártak, ami mindig is ott volt körülöttük...A fenébe is!Mikor kezdünk már úgy élni, megértjük az...

Pin It on Pinterest

Share This