Úgy élj!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Úgy élj, hogy visszanézhess! Ne haraggal, hanem örömmel forgathasd át az emlékeidet, visszafelé.
Nehogy sajnálkoznod kelljen…Okosan élj. De főleg: szépen. Gazdagon, ne a szó anyagi értelmében, hanem a szellemeikben. Ahogy a vonuló vadak hagynak nyomot maguk után, úgy hagyj te. Hogy rád találjanak ha keresnek. Hogy rád találhasson, aki keres. Hogy ne felejtsék el a vonulásodat. Jeleket hagyj a világban, téged jelzőket. Gondolatokat, amelyek rád mutatnak. Emlékeket, bármilyen, csak markáns legyen…akkor jól éltél. Akkor éltél helyesen. Úgy élj, olyan megfontoltan,
okosan és szépen, hogy még az elmúlás fájdalmát is eltakarja a jóleső emlékek felizzó melege.
Úgy élj!
/Hankiss János író/
Élj úgy, hogy sose bánd amit tettél!
A rossz dolgok, amik megtörténtek veled-velünk, amiken keresztül mentél, lehet most bármilyen furán, és hülyén hangzik, igazságtalannak tűnik az élettől, megvolt az oka, és úgy kellett történnie. Hibáztál, és bünteted magad azóta is ugye? Ne tedd! Abban a helyzetben, és időben, pontosan azt cselekedted, és azokat a megtapasztalásokat élted át, amire szükséged volt.
Lehet betegségen estél át, szüleid nem szerettek, megcsaltak, elhagytak, elvették ami a tiéd, hazudtak, megbántottak. Okozhattál te is fájdalmat, megbántottad szüleidet, testvéred, gyermeked, vagy hazudtál, loptál akár. Most is lehet, azon rágódsz, cselekedhettél volna máshogy, de hidd el nem tehettél mást. A rezgésed azon a szinten volt, és azzal volt harmóniában, amit akkor tettél, és megéltél. Eltűnt, elmúlt, egy más dimenzió, egy másik ember. Ha, az én botlásaim, és rossz választásaimat vizsgálom, mindig ott volt a lehetőség, hogy másképp döntsek. Volt, hogy megérzéseim ellenére, máshogy döntöttem. Mégis, mindegyikből merítettem, és kaptam valamit, vagy valakit. Így tekints vissza, és utána engedd el. Figyeld, ami most van, úgy élj ahogy most kell, azt csináld, amit most szeretnél, úgy szeress, ahogy szeretnéd, hogy szeressenek. Más ember, másik rezgés, egy másik dimenzió.
Az első, hogy magadat fogadd el, és szeresd, és légy harmóniában. Belülről, mindig tudni fogod mit kell tenned. A szív, a belső hang, és a tudat segíteni fog. Meghatározza, a jövődet, a holnapod. Tedd azt, amit tenned kell. A legjobbat, és azt fogod tenni így, ami a helyes.
Mindenkinek van tehetsége, és erőssége valamiben. Újból keresd meg magadban, mert gyerekként tudtad, megmutatkozott miben vagy a legjobb. Csináld azt, és sikeres leszel. Kell hozzá türelem, és kitartás. Emlékezni fognak rád így, hogy milyen jól csináltad, és milyen ember voltál. Tedd teljes hévvel, és odaadással.
Legyél erőteljes személyiség ha az kell, ne lapítsd végig az életed, megbújva, és csöndben. Ne alkudj meg senkivel és semmivel. Lehet, hogy így nem fogsz megbántani senkit, de nem fogja megköszönni sem, és a nyomok amit magad után hagytál szürkék, és megkopnak. Becsületesen végigdolgozta, csöndes volt, soha nem emelte meg a szavát, mindenkihez alkalmazkodott, kerülte a konfliktust,-mondják majd, és élik tovább az életüket.
Csináld azt, amit te szeretnél, és légy olyan ember, amilyen te lenni akarsz! Mindig állj ki magadért, és sose rettenj meg, senkitől és semmitől. Attól még jó ember leszel, ne félj. Ha valakinek nem tetszik, és nem helyesli? Kit érdekel? Nem neki, meg őneki, és másoknak kell megfelelni.
Mert, bármily érdekes is, de így fogsz nyomot hagyni, magad után.
A legfontosabb! Nem fogod megbánni a végén! Úgy éltél, ahogy te akartad, és azt az életet élted amit élned kellett!

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This