Ne pazarold….

írta Moni
3 · 28 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

A lehetőségeink tárháza végtelen, de vajon meglátjuk-e őket? Pedig ott vannak, még a válságos időszakainkban is. A lehetőségeket észre kell venni, és az annyira értékes időnket, nem a szemétbe való dolgokra pazarolni.
Ezért..
Ne pazarold el az idődet aggódásra, főleg olyanokra nem, amire nincs hatásod. Felesleges, mert az élet rövid ahhoz, hogy így éld le, örökösen aggódva. Megbetegít, és pusztító hatása van.
Ne pazarold, olyan dolgokra az idődet, amik nem tesznek boldoggá. Hidd el, az élet, ennél sokkal értékesebb.
Soha ne pazarold az idődet, olyan barátra, aki elfordul mellőled. A barát az, aki a legnagyobb bajban is kitart melletted, és csak arra vár, hogy segíthessen neked, ha kéred.
Ne pazarold el azt, ha valami olyat kapsz, ami másnak nem adatik meg. Becsüld meg, értékeld, és közben tud, hogy megérdemled.
Ne pazarold el az életed egyetlen pillanatát sem, és sose kételkedj magadban. Az élet rövid, és te oly különleges vagy.
Ne pazarold olyanokra a könnyeid, akik nem érdemesek rá. A fájdalom könnyei, ahhoz túl értékesek.
Ne pazarold az idődet arra, hogy a békédet, az örömödet, a harmóniát máshol keresed. A boldogságot csakis magadban találod meg.
Ne pazarold az idődet negatív, rossz gondolatokra, és érzésekre, mert azzal csak még több részed lesz benne. Bízd az életre, hogy ő gondoskodjon rólad, és így a stressz elpárolog.
Ne pazarold az idődet arra, hogy folyton csak vágyakozol dolgok után. Ígérd meg, hogy most és itt boldognak és sikeresnek érzed magad. Adj hálát mindenért, minden apró dolgokért, mert a végén ezek lesznek a legértékesebbek számodra.
Ne pazarold a becses idődet arra, hogy a múlton, és a körülményeiden rágódsz, és közben beleragadsz. Mert ha csak apró dolgokon is, de képes vagy változtatni, a szokásaidon, már akkor, hatalmas erőre tudnál szert tennél. Mi mindenre lennél akkor képes!
„Van valami, ami sokkal becsesebb és fontosabb számunkra, mint a pénz, s ami nélkül nem tudunk élni. Hogy mi az? A lélegzés. Életünk legértékesebb szubsztanciája a belélegzett levegő. Mégis mikor kifújjuk a levegőt, teljesen biztosra vesszük, hogy lesz következő lélegzetünk. Ha nem vennénk megint levegőt, három percig sem bírnánk ki. Márpedig az Erő, amely megteremtett minket, elegendő lélegzetet adott életünk végéig, akkor hogy is ne bízhatnánk az életben, hogy a rendelkezésünkre bocsájt minden mást, amire szükségünk van.”
/Louise L. Hay/


Vésd jól az eszedbe, olyan nincs, hogy a megfelelő idő, olyan nem létezik!
Csak idő van az itt és most.
A gyepet nézem, talán a gyepet.
Mozdul a fű. Szél vagy zápor talán,
vagy egyszerűen az, hogy létezel
mozdítja meg itt és most a világot.
/Pilinszky János/

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This