Megérzések..

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

„A tiszta előérzetet nem könnyű felismerni. Ha rosszat súg, könnyű összekeverni a félelemmel, ha túl jót, hiú reménnyel.”
/Kiss Judit/
Ne hagyjuk figyelmen kívül a megérzéseinket, de túlértékelni sem szabad őket!
Akkor hol az igazság?
A legtöbb embernek vannak megérzései, intuíciói, de ezeket nem tartja lényegesnek. Vannak olyan emberek is, akik kifejezetten, csak a megérzéseikre hallgatnak. Akkor, most mi a helyes?
Akkor a leghelyesebb a megérzéseinkre hallgatni, ha az nem a berögzülésekből jön, régi tapasztalatokból, hiedelmekből, vagy a külső körülményeinkből. Mint, pld valakit a külseje alapján ítélünk meg, az még téves ítélkezés a másik felett. Sokszor, képesek vagyunk, a rossz, és régi tapasztalatokból ítélkezni, és ezt rávetíteni a megérzéseinkre. Ezek mind a félelmeinkből származnak. Ha, ezeket a bizonytalan, és misztikus sejtéseket kibontjuk a ködből, és letisztítjuk, az elmét lecsendesítjük, akkor a tudatosságunkat kiterjeszthetjük egy olyan területre, ahonnan a legjobb segítséget kaphatjuk. A legmélyebbről jövő, és a jelen állapotában lévő sugallatokra érdemes hallgatni.
Meg kell teremteni a csöndet, hogy tényleg meghalljuk, az intuíciónk nagyon halk szavát. Ellenkező esetben hazudhatnak, és becsaphatnak minket, mert azt sugallják, amit hinni akarunk, és nem az igazságot.
„A megérzés a lélek gyors megmerülése az életnek abban az egyetemes áramlatában, amiben minden ember története kölcsönösen összekapcsolódik a másikéval, mi pedig mindenről tudhatunk, mert minden meg van írva.”
/Paulo Coelho/

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This