Legfontosabb légy tisztába önmagaddal!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Az egyik nagy problémánk, az önbizalom hiánya. Igen nagy problémákat tud okozni, célkitűzéseink megvalósításában, párkapcsolati problémáinban, de számos élethelyzetben megmutatkozik, ennek hiánya.
-külsőnkkel kapcsolatos negatív megnyilvánulások:( túl kövér, túl sovány, nem tartjuk külsőnket szépnek, nem tudunk a tükörbe nézni…)
-nem hiszünk magunkba:(képtelen vagyok, nem vagyok elég jó, szenvedélybetegség,. )
-céltalanság, motiváció hiánya:(állandóan fáradtak vagyunk, nincs kedvünk semmihez, nem bízunk magunkban, könnyen feladjuk,.)
-pénzzel kapcsolatos negatív gondolatok: (nincs pénzem, félelem a pénz elvesztésétől,.)
-kényelmetlenül érezzük magunkat, társas helyzetben:(feszengés, szorongás, nem megyünk emberek közé,.)
-párkapcsolati problémák:(bizonyítási kényszer, féltékenység, félelem az egyedülléttől,.)
-munkahelyi problémák: (folyamatos elismerést várunk, extrém túlórák, magunkba folytjuk, mintsem kinyilvánítsuk véleményünket,.)
El sem tudjuk képzelni, mennyi problémánknak, a fő okozója tud lenni.
Minél hamarabb, meg kell szabadulni tőle! Rendkívül zavaró, és romboló hatású, és méltatlan érzés.
Legtöbbször ezek, gyermekkorból fakadnak. Vegyük sorra félelmeinket, és gondoljuk át, mi lehet az oka. Sokszor, igen mélyre kell nézni, önmagunkban. Ha megtaláltuk az okát, nézzük meg, abban a helyzetben, hogyan kellett volna reagálnunk, hogy határozottan jöjjünk ki belőle, és magabiztosnak érezzük magunkat. Ha gyermekkora vezethető vissza, akkor nem könnyű feladat. Ehhez sokszor szakember szükséges, és ez hosszabb idő. Ha tényleg kiakarunk jönni belőle, álljunk a sarkunkra, és kezdjünk tudatosabban élni. Tudatosítanunk kell, hogy amit mások mondanak rólad, vagy gondolnak, az nem te vagy! Akkor sem, ha éppen a szüleid mondták ezt!
Vessük papírra, írjuk le, mi bánt minket. Írjuk ki magunkból.
Ne rágódjunk a múlton. Ne törekedjünk a maximalizmusra. Nem kell mindent egyedül csinálnunk, és nyugodtan kérjünk segítséget. Ne cipeljünk, sok feladatot magunkkal, mert így hibázni fogunk, és bizonytalanná válunk.
Vezess sikernaplót, kezd el összegyűjteni a sikereidet. Ezeket olvasd, mikor rosszul érzed magad.
A legfontosabb hogy higgyünk magunkban! Erősítsd magad megerősítésekkel, hanganyagokkal. Engedd el, a lefelé húzó kritikát, és kerüld azokat az embereket, akik lehúznak téged! Tedd meg magadért!
írta: Bodnár Mónika
„ A könnyebb utat, mindig könnyebb választani. Ezt híják menekülésnek. De van egy rossz hírem: A könnyebb úton, soha nem lehet olyan sikerélményeket szerezni, amelyek önbizalmat adnak”
Csernus Imre (idézet)

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This