Igen, az élet edzésben tart mindig!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Igen az élet már csak ilyen. Folyamatosan edzésben tart, és felkészít mindenre, főleg arra, hogy megtanuld bármilyen akadályt rak eléd, te megbirkózol vele. Sokszor magadra hagy, mert felméri, hogy mire vagy képes, mekkora erő van benned. Az élet tele van nehézségekkel, próbatételekkel, mert nem mindenki képes rá, hogy tegyen is valamit az életéért. Pedig mindenkinek megvan a lehetőség, a kérdés az, ki az aki képes tenni is érte!?
Az igazi erő azokban rejlik, akik még akkor is képesek nekivágni, küzdeni, ha nincs reményük, ha nem kecsegteti őket semmi. Egyszerűen tudják, nem ülhetnek tétlenül, mert akkor halottak. Mert, őket mozgatja valami, egy szikra, lehet gőgnek is nevezni, a csakazértis. Azért ott van az a hit-féle dolog is, mert hisznek magukban, és tisztában vannak vele, hogy életük irányítása a saját kezükben van. Magasról tesznek rá, ki mit gondol, még ha hülyének is nézik, akkor sem tudja befolyásolni őket senki, mert ez az ő életük. Ha, mélypontra is kerülnek, egyszerűen csak tudják, hogy onnan csak felfelé vezet az út. Nem adják fel soha.
Rájöttem, ha az életem pontosan úgy alakul, ahogy szerettem volna, ilyenkor mondjuk azt, hogy sikeres, akkor mások most mondhatnák akár, hogy ebben kudarcot vallottam. Ez egyáltalán nem így van. Egyvalami számít, ami nagyon fontos, hogy a csalódások miatt ne a keserűség uralja az életet. Tanuljuk meg elengedni a múltat. Mikor elönt minket a kétségbeesés, fogadjuk el, hogy nem lehet minden hófehér. A sötét éjszakában is megvillannak a fények, hisz ott vannak a csillagok. Sokszor kiderül, hogy amitől a legjobban féltünk, a legreményvesztettebb helyzetnek tűnt akkor, mégiscsak annak köszönhetjük a boldogságunkat. Mert, abból a helyzetből valami csodálatos dolog alakult ki. Mennyi ilyen történt velem! Most is megtörténhet mindannyiunkkal, akármilyen nehéznek is érezzük a helyzetünket, az életünket! Valami csodálatos dolog veheti kezdetét! De, ehhez kellesz te is! Főleg Te!
Csak azok veszíthetnek akik feladják! Ezt jegyezd meg jól!
Napról napra, lépcsőről lépcsőre megyek majd tovább ezen a különös úton….felfelé, vagy lefelé vezet ez a lépcső? Ezt nem tudom. De nem állok meg. Soha!
/Márai Sándor/
Lehet valamit akargatni, akarni, és lehet AKARNI. Vannak holtpontok az életünkben, amikor padlóra kerülünk. Úgy érzed, hogy nem megy tovább. „Túl nehéz. Nem bírom”-ezek a gondolatok kavarognak a fejedben. Jó szó a „holtpont, mert ilyenkor valami tényleg meghal bennünk: a hit vagy a hitetlenség. Akiben a hit hal meg: föladja. Akiben a hitetlenség: folytatja tovább és megnyeri a csatát.
/Müller Péter/
Szükséges, hogy mindenkiben ott éljen a felelősségtudat, hogy folytatni kell, mindannyiunk felelőssége, hogy küzdjünk. Mindenkiben ott kell, hogy legyen az -az erő, ami ahhoz szükséges hogy legyőzzük, és fölülmúljuk azoknak a helyzeteknek az erejét, ami a külső világból érkezik hozzánk.

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk. A régi recseg-ropog. Több ezer éve, de ma már tarthatatlan. Mindenki tudja. A másik most van születőben. Trónfosztás történik, az élet alapjait felforgató lázadás, kétségbeesett ragaszkodás a hatalomhoz, gazemberség, hazugság, kapkodás és...

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Mind testben és lélekben. Nincs erőnk semmire. Még ahhoz sem, hogy az ágyból feltápászkodjunk, és megigyuk a reggeli kávénkat. Legszívesebben napokig feküdnénk, mert nincs ami mozgasson, az elem lemerült. Várunk, talán történik valami, ami kiráncigál az ágyból, de...

Legtöbbször nem tudjuk, valójában  mire várunk.

Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk.

Vannak akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vártak, ami mindig is ott volt körülöttük...A fenébe is!Mikor kezdünk már úgy élni, megértjük az...

Pin It on Pinterest

Share This