Győzni!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Ha legyőzöttnek hiszed magad, legyőznek,
Ha gyávának hiszed magad, nem mersz,
Ha vesztesnek hiszed magad, úgy is lesz,
És majdnem biztos, hogy sosem nyersz.
Ha úgy hiszed, veszíteni fogsz, veszítesz,
Sikernek, kudarcnak akarat ad alapot,
Mert a világon magától semmi sem lesz,
Mindennek a forrása a lelkiállapot.
Ha kívül hiszed magad, kívül maradsz,
Hinned kell benne, hogy felemelkedsz,
Biztosnak kell lenned önmagadban,
És hogy bármilyen díjat elnyerhetsz.
Senki, de senki nem mérhet rád akkora ütést, mint maga az élet.
Te, mekkorákat tudsz ütni, egyáltalán nem számít hidd el, az számít, te mekkora pofonokat, és ütéseket kapsz az élettől, és te tudd állni, és mindvégig tudj talpon maradni.
Bírni kell, és állni kell tudni, és menni kell a kitűzött utadon.
Csak így érheted el, amit szeretnél. Tudnod kell mit akarsz elérni, és tudd, hogy megérdemled mindezt. Ha, a szemed előtt lebeg, és tudomásul veszed, hogy ez mind jár neked, akkor tudsz küzdeni érte, és az ütéseket is tudod állni menet közben. Ne hibáztass másokat, és ne mond, hogy ő, meg ő tette, mert a hibás te vagy senki más!
Ki kell tartanod, még akkor is, ha úgy érzed belepusztulsz is! Kitartás nélkül, azonnal vereséget szenvedsz, még azelőtt, hogy belekezdenél. Semmilyen erő nem pótolhatja azt. Értsd meg végre, ha nincs meg benned, akkor csak a vereséget kapod. Te, pedig csak sajnáltatod magad, és sírsz, jajveszékelsz, panaszkodsz. Észre sem veszed, és az életed semmi másból nem áll, csak a siránkozásodból. Azoknak, akiknek a szokásuk, hogy kitartóak, na ők, be vannak biztosítva a kudarc ellen. Mindegy hányszor szenvednek vereséget, a végén felérnek a csúcsra.
És te ilyenkor kérdezed, vagy azt mondod:- Milyen könnyű neki az élet! Csak megszületni volt nehéz!-és csak irigykedsz, és hazug, vagy csaló embernek nevezed! Fogalmad sincs, mit tett érte! Mi volt az, amit ő végigcsinált, és te még csak meg se próbáltad! Persze, vannak erre kivételek, akik nem ide tartoznak, és mindez könnyen jött nekik, de a többség, hidd el, végigjárta az utat. Ülj le vele, és kérdezz meg egy sikeres embert, a környezetedben, és hallgasd meg. Ne másokat kérdezz, csak őt kérdezd, és hallgasd. Amit mások mondanak, az csak az ő gondolataik, és belőlük árad, az ő irigységük, és hidd el nem valósak. Te, csak a felszínt látod, a benne lévő erőt, és amin végig ment azt nem. A kudarcait láttad?
Meríts, és tanulj tőle. Nekik is voltak veszteségeik, és bukásaik. Ők azok, akik ezt időlegesen fogták fel, és átfordították győzelembe. Akik a vereségből nem képesek felállni, sokszor egész életükben nem heverik ki. Az légy, akit a vereség, még nagyobb erőbedobásra serkent. Ismerek egy írót, aki négy éven keresztül járta a kiadókat, csak az egyiktől, harminchat visszautasítást kapott. Őt viszont nem érdekelte, mert eltökélte híres író lesz. Sikerült neki és a filmvilág is felfedezte. Nagyon gazdag, és sikeres. Pedig vannak tőle jobbak is, de a kitartás megvolt benne. Valaki hiába jó író, énekes, sokkal tehetségesebb bármiben is, ha a kitartás nincs meg benne. Tapasztaltuk már ugye?
Sokkal több tehetséggel megáldott emberek, nem viszik annyira, vagy sehova. Nem azért, mert neki nem volt szerencséje, ismeretségi köre, vagy…más, mert ezt szoktuk szajkózni ugye? Az igazság az, nem volt meg benne a kitartás, akár ahhoz is, hogy a megfelelő ismeretségi körre is szert tegyen.
A kitartás egy lelkiállapot, amit gyakorolni kell. Kell hozzá, egy határozott cél, egy erős vágy, önbizalom, a tudás, tehetség, szokás ahhoz, hogy legyőzzük a félelmet, és a bátorságot gyakoroljuk.
Ha, nemet kapsz százszor, kit érdekel? Úgy indulj neki, a százegyediknek, mintha a többi meg se történt volna. Az életnek ez minden területére igaz. Mert, ki miben szeretne sikeres lenni, ez mindenkinek mást jelent. Van aki a munkájában, van aki a kapcsolatában, akár szülői hivatásban találja meg. Nem számít, mert a fent leírtak, mind szükségesek hogy elérd őket.
Nem mindig az győz az élet harcában,
Aki gyorsabb, s legjobb mindenben,
De, előbb vagy utóbb az lesz a győztes,
Aki SZÍVÉBŐL HISZ A GYŐZELEMBEN.

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk. A régi recseg-ropog. Több ezer éve, de ma már tarthatatlan. Mindenki tudja. A másik most van születőben. Trónfosztás történik, az élet alapjait felforgató lázadás, kétségbeesett ragaszkodás a hatalomhoz, gazemberség, hazugság, kapkodás és...

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Mind testben és lélekben. Nincs erőnk semmire. Még ahhoz sem, hogy az ágyból feltápászkodjunk, és megigyuk a reggeli kávénkat. Legszívesebben napokig feküdnénk, mert nincs ami mozgasson, az elem lemerült. Várunk, talán történik valami, ami kiráncigál az ágyból, de...

Legtöbbször nem tudjuk, valójában  mire várunk.

Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk.

Vannak akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vártak, ami mindig is ott volt körülöttük...A fenébe is!Mikor kezdünk már úgy élni, megértjük az...

Pin It on Pinterest

Share This