Félelmeink nem uralhatnak minket!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Nehéz, úgy szembenézni a félelmekkel, hogy valójában még azt sem tudjuk, mitől és mennyire is kell majd félnünk. És az információhiány okozta kis hézagokat a fantáziánk úgy tölti be pillanatok alatt, hogy észre sem vesszük.
A veszedelem sokkal kisebb és szelídebb lesz a valóságban, mint a képzeletünk által felnagyított szörnyeteg.
A szorongás a jövőbe kivetített, megfoghatatlan, fantáziával megspékelt félelem. És ennek a képletnek van egy olyan eleme- a képzelet-, amely teljesen képlékeny, nehezen megfogható vagy irányítható, és amivel szembenézni sem tudunk. És éppen ezért pusztító! Ezért emészti, zabálja fel a lelkünket, ha nem szabunk gátat neki.
A félelem egyaránt kihozhatja belőlünk a legjobb és legrosszabb oldalunkat. Hiszen a félelem hatására, ösztönösen sokszor olyan önzetlen, sőt hősies tetteket hajtunk végre, amelyeket korábban talán nem is feltételeztünk magunkról.
„A félelmedet nem legyőzni kell, hanem megérteni.”
/Müller Péter/
Amiben most is élünk, és körbevesz minket, és sokszor egész életünket végig kíséri, az a félelem és szorongás.
Csak akkor tudunk megszabadulni, ha megismerjük azt, amitől félünk. Mert, amíg bizonytalanságban élünk, mint ahogy most is, és nem tudjuk mit hoz a jövő, milyen következményei lesznek, és hagyjuk, hogy mások irányítsák életünket, az pusztító, és halálos a léleknek. Bele is halhatunk.
Attól félünk, amit nem ismerünk igazán. Ha már benne vagyunk, és megismerjük bármilyen rossz is, tudni fogjuk, hogy túl leszünk rajta. Tudjuk, hogy a végén minden jóra fordul. Mikor, a félelem
okát ismerjük, akkor képesek vagyunk legyőzni.
Viszont, azt a félelmet, ami akkor van bennünk, mikor saját és mások épségét védenünk kell, ne tévesszük össze a pusztítóval. Az, megóv minket.
A harmóniára, és a félelmeink legyőzésére kell, hogy törekedjünk!
Mindig azt kapjuk, amire a lelkünk rezonál.
A vonzás törvénye ez. A sötét, a sötét gondolatokat, a félelem, a félelmetest vonzza magához. Nem szabad, hogy a külső világ hasson ránk, mint most is. Romboló hatások érnek minket. Az adás ami kintről jön, az pedig rossz. Ne fogd.
Minden belőlünk indul, és oda is vezet vissza. A félelem is ilyen.
Mi irányítjuk, és kormányozzuk az életünket.
Nem félelemben élve, kell leélni az életünket, ezen a csodálatos bolygón. Erős lények vagyunk, hisz egész életünk során, nehéz helyzetekben találjuk magunkat, amiket mindig képesek vagyunk megoldani.
A félelem erőteljes érzelem, amit az ember képes legyőzni, és olyan erős lesz tőle, amit el se tudott volna képzelni!
Így, akár a barátunk is lehet, mert legyőzésével, jobb, szerető és erősebb lélekké válunk.

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This