Fel kell ismernünk az ellenállást önmagunkban!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Ebben a pár napban, sok olyan helyzettel találkoztam, és sok olyat olvastam, hogy egyre többen kezdik elveszteni hitüket, és kilátástalannak érzik helyzetüket. Köztük vannak fiatalok, és idősek egyaránt. Most, főleg kemény, és megpróbáltatásokkal teli időszakot élünk! Sokunk, igen nehéz próbákon megy keresztül, amit a jelenlegi járványhelyzet, vele járó megszorítások, szabadságunk korlátozása, elvesztése, erősödő félelmeink, is csak súlyosbítanak. A munkahelyek elvesztése, kapcsolatok mennek tönkre, nem látják a jövőt, és teljesen értelmetlennek látják életüket. Többen kórházba kerültek, pánikroham jött rájuk, és antidepresszánsokat kezdtek el szedni. Nekem is vannak hullámzásaim, és erősen dolgoznom kell ezen, hogy a gyengébb napjaimon felülkerekedjek, és megküzdjek. Sokan vagyunk így! Valljuk be őszintén, egyre kevesebb ember van, aki most jól érzi magát a bőrében.
Nagyon oda kell figyelni magunkra, és megfelelő ösztönzés, tanulás, akaraterő kell, és segítség, hogy felülkerekedjünk ezeken, és nemcsak, hogy szinten tudjuk tartani magunkat, hanem egyre jobb állapotba kerüljünk, és a fejlődés útjára tudjunk lépni.
A legnagyobb probléma, az ellenállás bennünk!
Évek óta, olvasok könyveket, hallgatok hanganyagot, meditálok, önismereti tréningeken veszek részt. Úgy gondoltam, ha feldolgozom a múltat, a sérelmeimet, akkor boldog és szabad leszek.
A spiritualitásban ha elmélyülök, megtalálom önmagam, és boldog leszek.
Sikerült is, és támaszt, eszközt adott, a krízishelyzeteimből felállni, kijutni, és egy jobb irányba haladni. De, fel kellett ismernem, hogy a bennem lévő félelem, és külső világ, mindig visszarántott abba az állapotba, ahonnan indultam. Rájöttem, hogy a szeretetnek való ellenállás az oka mindennek. Olyan, viselkedésmintáink vannak, melybe beleragadunk, és nem engedik, hogy tovább fejlődjünk. Te, is megtapasztaltad már ugye, hogy a meditáció, az imák, a pozitív megerősítések…hoznak enyhülést, de mihelyt szembetaláljuk magunkat egy nehéz helyzettel, a korlátozó hittel, amit régről hozunk, egyik-pillanatról a másikra, visszaránt minket. A bennünk lévő sötétség ellenáll, hogy megtapasztaljuk, és a fényben maradjunk. Annyira hozzászoktunk már a félelemhez, hogy szabályosan függünk tőle. Megteszünk mindent a szabadságunk megteremtéséért, és hogy elengedjük a félelmeinket, rossz szokásainkat, de abban a pillanatban, hogy elkezdünk megkönnyebbülni és jobban érezni magunkat, a félelem ismét felszínre tőr. Addig, amíg nem ismerjük fel, hogy mi állunk ellent a boldogságunknak, tehetünk bármit, addig nem tudunk fejlődni, és a gyógyulás útjára lépni. El kell kötelezned magad, hogy elengeded a félelmeidet, és a szeretetre hangolódsz, de ennek rendkívül erősnek kell lennie. Szembesülnöd kell az ellenállásoddal, és fel kell adnod, minden rossz gondolati mintát.
Tisztán kell látnunk, hogy miért nem akarjuk elengedni az ellenállást magunkból. Ha, elfogadjuk a félelmeinket, hogy függünk tőle, akkor letudunk, válni róla és minden rosszról, ami a múltban történt. Meg fogunk tudni bocsájtani magunknak, és elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. A múltbéli viselkedési formáinktól, meg tudunk szabadulni, egyszer s mindenkorra.
Ha, meghozod a döntést, és szeretettel nézel a félelmeidre, és felismered, hogy ez nem az a gondolati rendszer, amit szeretnél, akkor elindulsz a boldogság felé vezető úton.
Lefogom, írni rendszeresen, milyen meditációkat, gyakorlati útmutatásokat, imákat gyakorlok, és alkalmazok. Van, akinek csak egy jön majd be ezekből, van akinek mástól kapott, olvasott, gyakorlatok.
Nem, az a lényeg! Hanem az, hogy találd meg, ami a számodra a legjobb! Csináld és gyakorold!
Most pedig kérlek, fogadd el az ellenállásodat, és bocsáss meg magadnak!
Kérlek légy hajlandó elengedni mindent, ami akadályoz a szeretet befogadásában és a harmonikus élet elérésében. Mert, képes vagy rá!

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This