Élet törvénye 10 pontban

írta Moni
3 · 28 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Senki sem beszélhet veled úgy, mint egy darab ronggyal. jogod van kikérni magadnak a sértő hangnemet, a minősítést, a gúnyolódást, az élcelődést, a megalázást, a verbális bántalmazást, és bármit, ami neked fájdalmat okoz, sért, összetör, megsebez.
Senki sem kényszeríthet arra, hogy mást érezz, mint amit érzel. ha valakit nem szeretsz, nem tisztelsz, nem vagy neki hálás, akkor ez van. Ha ez neki rosszul esik, nyugodtan dolgozzon azon, miért esik neki rosszul. érzéseket nem lehet erőltetni, csak megfigyelni. az érzés és az erő: ellentétpárok.
Senki sem vághatja le a szárnyaidat. ha megszületett benned egy vágy, egy terv, egy elhatározás, akkor az okkal született meg. senkinek sincs joga azt mondani, hogy nem fog sikerülni, hogy nem vagy rá képes, hogy rossz döntést hozol, hogy bolond vagy.
ez a te életed, te tudod a legjobban, mire van szükséged, akkor is, ha pillanatnyilag esetleg nem tudod.
az önbizalom az, hogy bízom magamban, és nem számít, hogy mások mit gondolnak rólam, és hogy ők bíznak-e bennem, és szeretnek-e, mert én mindig itt vagyok magamnak.
Senki sem érhet hozzád anélkül, hogy beleegyeznél. jogod van azt mondani, hogy nekem ez nem jó, nekem ez az érintés kellemetlen, nekem most nem erre van szükségem, nekem ez fáj, vagy túl sok, vagy túl kényelmetlen. nem kell eltűrned semmilyen érintést csak azért, hogy a másikat ne bántsd meg. te vagy a fontosabb, nem ő. a te szükségleted az első, nem az övé. ha megsértődik, dolgozzon rajta ő. Neked az a feladatod, hogy magadat védd. Nem vagy kiszolgáló személyzet.
Senki sem teheti meg veled azt, hogy egy életre magához láncol. nem vagy rabszolga és áldozati bárány. nem vagy köteles felhívni a szüleidet, a rokonaidat, vagy bárkit, akit nem szeretsz. nem vagy köteles a halálodig gondoskodni senkiről, pusztán azért, mert gyötör a lelkifurdalás, a bűntudat és az önvád. nem egy birtoktárgy vagy, és nem is egy robot. a te életed a legfontosabb, nem szívhatja ki belőled azt senki.
Senki sem teheti meg, hogy lop tőled.
nem lophatják el az idődet, a lelkedet, a pénzedet, az erőforrásaidat, a nyugalmadat és az egészségedet. aki ezt teszi veled, az nem szeret, és nem vagy köteles neki szeretetet adni a lopásért cserébe.
Senki sem mondhatja neked azt, hogy nincs választásod. az esetek túlnyomó többségében van. bátran mozdulj meg, menj arrébb, állj fel, szólj vissza, húzz határokat, fordíts hátat, állj ki az igazadért, vágd el a láncokat, és nézz előre!
aki visszatart, aki a mélybe lök, az nem szeret.
Senki sem teheti meg veled azt, hogy megbüntet az érzéseidért. bátran lehetsz dühös, érezhetsz gyűlöletet, haragot, szomorúságot, örömet, boldogságot, irigységet, elszántságot, bármit. aki azt mondja, hogy ezt vagy azt KELL érezned, vagy ezt vagy azt nem érezheted, azzal neked nincs dolgod.
Senki sem kényszeríthet arra, hogy bocsáss meg. a megbocsátás egy nagyon hosszú és rögös út vége, nem lehet sem siettetni, sem kierőszakolni. a megbocsátás vagy jön, vagy nem. Egyetlen dolgod van, önmagad felé tanúsítani empátiát, a benned lakó gyereket megvigasztalni, a saját kedves, gondoskodó szülőddé válni, és ha majd úgy érzed, megbocsátottál az ellened vétkezőknek, akkor az az érzés igaz lesz, ha pedig sohasem fogod érezni, akkor pedig az lesz igaz.
Te döntesz.
És mindig dönthetsz másképp…
Bihari Viktória

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Ahogy emelkedik a rezgés szint,

Ahogy emelkedik a rezgés szint,

„Ahogy emelkedik a rezgés szint, úgy növekszik a stressz, feszültség az emberek között. Vannak emberek, akik nem akarják a változásokat és nem képesek ezeket az új rezgéseket befogadni.Ők maradnak a saját rezgésszintjükön, viszont azok, akik emelkednek, már nem tudják...

Ez az élet egy álom

Ez az élet egy álom

Ez az élet egy álom, álmunkban hús-vér emberként járunk-kelünk egy olyan világban, amelynek meg vagyunk győződve a valóságosságáról. Nem fogjuk fel, hogy mindez csupán káprázat. Az egész világ, ahogyan most látjuk, csupán egy csalóka álom olyasmiről, ami sosem...

Azért nagy játékos az “Öreg” odafent…

Azért nagy játékos az “Öreg” odafent…

Azért nagy játékos az "Öreg" odafent…Egy darabig elnézte valamelyik felhőről lógatva a lábát , hogy mit is csinálunk mi idelent, mit művelünk élet néven.Végignézte, hogy százszámra lövöldözünk mindenféle rakétákat ide-oda, háborúzunk milliárdokért, csak hogy még több...

Pin It on Pinterest

Share This