Advent első vasárnapja

írta Moni
11 · 30 · 20

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Advent első vasárnapja

A HIT

Advent első vasárnapja a HIT-hez kapcsolódik. Ezen a vasárnapon, gyertyagyújtás közben érdemes elgondolkoznunk, és végiggondolni hitünket, azt hogy hiszünk-e egyáltalán, vagy csak egy rítusként gyújtjuk meg gyertyánkat. Hiszünk-e abban, hogy élet nem csak ennyi? Hiszünk-e abban, hogy többre vagyunk hivatottak? Hiszünk-e abban, ami most történik velünk, egy szebb jövőt készít elő számunkra? Hiszünk-e, az embertársainkban? Hiszünk-e, a legfontosabb magunkban?

Hiszünk-e, hogy holnap is felébredünk? Hiszünk-e, hogy megérdemeljük a boldogságot? Hiszünk-e, a szeretet erejében?

A hit kell, hogy tápláljon minket, minden egyes nap. A hitre a legapróbb dolgokhoz is szükségünk van. Hisz, bízunk benne, hogy holnap is lesz nap, holnap is lesz mit lélegeznünk, holnap is fel kell a nap..

A hit, táplál minket, és adja az erőt. Miért ne lenne hitünk, a nagyobb, és számunkra elérhetetlenebb dolgokhoz is? Miért nem hiszünk a csodákban?

A hit látja a halhatatlant!

Elhiszi a hihetetlent!

És eléri a lehetetlent!

„Karácsonykor, az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

(Márai Sándortól)

A karácsony csodája. Amire várunk. És ami kiteljesedik. De a csoda, nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találjuk. Ezt a csodát másutt kell keresni, máshol találjuk meg.

Egy helyen létezik, onnan árad ki, felragyogtatva a csillagokat is, és fényével áthat melegen ölel, az a pont a világ közepe a szívnek nevezik.

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This