Addig, amíg vannak céljaid!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

Addig, amíg vannak céljaid, terveid, fejlődni akarsz, amíg többet akarsz, és nem elégszel meg annyival ami most van, és amilyen most vagy, addig változhat az életed. Tudod mit?
Változni is fog!
Csak jobb lehet! Csak hidd el, hogy megérdemled. Hidd el, hogy neked is lehet jobb. Nem vagy te sem másabb, és nem érdemelsz kevesebbet, mint a másik. Húzzál előre, ahova érzed, hogy menned kell. Ne foglalkozz semmivel, és senkivel.
Talán ez a legnehezebb! Mosolyogni akkor is, mikor már feladnád, és mosolyogni mikor már hullanak a könnyeid. El kell fogadnod, hogy az élet nehéz, és folyamatosan edzésben tart. Kihívások elé állít téged. De menni kell! Hinni mindig, mert semmi sem történik véletlenül, mert minden téged szolgál! Akár hiszed, akár nem!
Az élet, nem simogat, és nem dédelget. Kis kavicsokat dobál, majd egyre nagyobb köveket, hogy figyelmeztessen téged. Ha a téglát sem veszed észre, akkor szétzúz egy kősziklával. Ha, őszinték vagyunk magunkhoz, akkor látnunk kell, hogy hol nem vettük észre a figyelmeztető jeleket.
És akkor, még képesek vagyunk azt mondani: Miért pont én..?
Az élet tanít téged: erősebbé, bátrabbá, és kitartóvá. Egyszerűen próbára tesz, mennyit vagy hajlandó eltűrni, és teszi ezt veled, míg meg nem tanulod.
„Hogy élsz? Mit csinálsz? Mi a neved? Miért jöttél a földre? Azt hiszed, csak úgy lehet átsétálni és átszemlélni, egy egész életet? Megmérlek, és könnyűnek talállak. Nem voltál elég jó. Szakadozottan és fájdalmasan visszatért: nem-voltál-elég-jó. Hiú voltál és gyáva a jóságban. Igenis programot kell csinálni belőle, a jóságból, ha már hiú és gyáva vagy hozzá, s ha nem megy másképp. Nem az a baj, hogy nem marad utánad semmi, hanem az, hogy rossz marad. Nem leszel se jó trágya, se fárosz. Minden percben vége lehet az ünnepélynek. Most, azonnal, minden perc drága. Ha még ötven éved van, akkor is drága minden perc. Mit fekszel itt? Egy világ zúg körülötted, s neked üres a szíved.”
Márai Sándor

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This