A tükör törvénye

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

 1. Minden amit a másikban kritizálok-ami ellen harcolok-, az bennem van.
 2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál- és azt sértőnek találom, az nincs feldolgozva bennem.
 3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni-és, ha ez engem nem sért-, akkor az az ő feldolgozatlan problémájuk, tökéletlenségük, melyet rám vetítenek, mert nem tudnak szembenézni vele önmagukban.
 4. Minden, amit én a másikban szeretek, az bennem is megvan, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.
  Dalai Láma
  Milyen végtelenül egyszerű és érthető az egész, és mégis mennyi konfliktust, párkapcsolati problémát okoz. Mert egyszerű, de ennek ellenére, nem akarjuk, a fenti törvények igazságait elismerni.
  Pedig, ez az igazság, hogy egymás tükrei vagyunk. Egymás szemében, látjuk igazi, mély valónkat.
  Képesek vagyunk a másikat bántani, csak azért, hogy eltoljuk magunktól, mert nem akarunk a szemébe nézni. Mindezt azért, mert nem akarunk szembesülni az igazsággal. Ellökjük, mert meglátjuk a másikban a saját félelmeinket, de még nem vagyunk készek rá, hogy harcoljunk ellenük. A tulajdonságokat, amik bennünk is megvannak, és bosszantanak. A fájdalmakat, amiket mi is átéltünk, és nem akarunk emlékezni rájuk. A problémákat, amivel nem tudunk megküzdeni. A lehetőségeket, amiket nem akarunk meglépni. Vajon, eljutunk-e valamikor is, hogy merjük vállalni önmagunkat, tükreinkben?
  Figyeljünk önmagunkra, és a saját reakciónkra! Ha, megtaláljuk a harmóniát magunkban, a körülöttünk lévők, már nem tudnak felbosszantani. Tudni fogjuk, hogy valójában, önmagukkal elégedetlenek. Amire valaki, a leghevesebben reagál, és megbánt téged, nem más mint, azzal a dologgal, nem tud mit kezdeni az életében. Ez, fordítva is így működik.
  Mindenkinek, fel kell vállalni a felelősséget, saját életéért. Ami jelen van, és megtapasztalunk, és átélünk, mi hoztuk létre. Saját érzéseinkből és cselekedeteinkből fakad. Egy másik emberrel való konfliktusunknál, a gyógyítás kulcsa, mindig nálunk van. Saját magadat kell, hogy meggyógyítsd. Ki kell lépned, és harmadik szemlélőként, megvizsgálni a szituációt. Mintha, rendező lennél, a saját filmedben, ahol az egyik főszereplő is, te vagy. Amint, elkezdünk dolgozni azon, ami iszonyatosan dühít a másikban, és kellő figyelemmel, és kitartással tesszük ezt, nemcsak magunkat, hanem a külvilágot is megváltoztatjuk. Ha, elfogadjuk a fenti törvényeket, segíteni fogják életünket, de ha szembe megyünk vele, és az ego uralkodik rajtunk, akkor nehéz és fájdalmas lesz.
  A döntés a mi kezünkben van! Neked kell választanod!
  „ Egyedül te magad teremthetsz békét meghasonlott lényed egymással harcoló részei között!….
  Szepes Mária

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk …

Két világ határán élünk. A régi recseg-ropog. Több ezer éve, de ma már tarthatatlan. Mindenki tudja. A másik most van születőben. Trónfosztás történik, az élet alapjait felforgató lázadás, kétségbeesett ragaszkodás a hatalomhoz, gazemberség, hazugság, kapkodás és...

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Annyiszor van az életben, hogy úgy érezzük elfáradtunk.

Mind testben és lélekben. Nincs erőnk semmire. Még ahhoz sem, hogy az ágyból feltápászkodjunk, és megigyuk a reggeli kávénkat. Legszívesebben napokig feküdnénk, mert nincs ami mozgasson, az elem lemerült. Várunk, talán történik valami, ami kiráncigál az ágyból, de...

Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk.

Legtöbbször nem tudjuk, valójában mire várunk.

Vannak akik olyan állhatatosan várnak, hogy közben elmúlik az ifjúságuk, elsuhannak mellettük a lehetőségek, elszáll az életük, és nem veszik észre, hogy valami olyasmire vártak, ami mindig is ott volt körülöttük...A fenébe is!Mikor kezdünk már úgy élni, megértjük az...

Pin It on Pinterest

Share This