A tükör törvénye

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

 1. Minden amit a másikban kritizálok-ami ellen harcolok-, az bennem van.
 2. Mindaz, amit a másik személy rajtam kritizál- és azt sértőnek találom, az nincs feldolgozva bennem.
 3. Minden, amit a többiek kritizálnak bennem, harcolnak ellene, meg akarják változtatni-és, ha ez engem nem sért-, akkor az az ő feldolgozatlan problémájuk, tökéletlenségük, melyet rám vetítenek, mert nem tudnak szembenézni vele önmagukban.
 4. Minden, amit én a másikban szeretek, az bennem is megvan, magamban szeretem, mert felismerem magam a másik személyében, mivel az egylényegűségünk mutatkozik meg.
  Dalai Láma
  Milyen végtelenül egyszerű és érthető az egész, és mégis mennyi konfliktust, párkapcsolati problémát okoz. Mert egyszerű, de ennek ellenére, nem akarjuk, a fenti törvények igazságait elismerni.
  Pedig, ez az igazság, hogy egymás tükrei vagyunk. Egymás szemében, látjuk igazi, mély valónkat.
  Képesek vagyunk a másikat bántani, csak azért, hogy eltoljuk magunktól, mert nem akarunk a szemébe nézni. Mindezt azért, mert nem akarunk szembesülni az igazsággal. Ellökjük, mert meglátjuk a másikban a saját félelmeinket, de még nem vagyunk készek rá, hogy harcoljunk ellenük. A tulajdonságokat, amik bennünk is megvannak, és bosszantanak. A fájdalmakat, amiket mi is átéltünk, és nem akarunk emlékezni rájuk. A problémákat, amivel nem tudunk megküzdeni. A lehetőségeket, amiket nem akarunk meglépni. Vajon, eljutunk-e valamikor is, hogy merjük vállalni önmagunkat, tükreinkben?
  Figyeljünk önmagunkra, és a saját reakciónkra! Ha, megtaláljuk a harmóniát magunkban, a körülöttünk lévők, már nem tudnak felbosszantani. Tudni fogjuk, hogy valójában, önmagukkal elégedetlenek. Amire valaki, a leghevesebben reagál, és megbánt téged, nem más mint, azzal a dologgal, nem tud mit kezdeni az életében. Ez, fordítva is így működik.
  Mindenkinek, fel kell vállalni a felelősséget, saját életéért. Ami jelen van, és megtapasztalunk, és átélünk, mi hoztuk létre. Saját érzéseinkből és cselekedeteinkből fakad. Egy másik emberrel való konfliktusunknál, a gyógyítás kulcsa, mindig nálunk van. Saját magadat kell, hogy meggyógyítsd. Ki kell lépned, és harmadik szemlélőként, megvizsgálni a szituációt. Mintha, rendező lennél, a saját filmedben, ahol az egyik főszereplő is, te vagy. Amint, elkezdünk dolgozni azon, ami iszonyatosan dühít a másikban, és kellő figyelemmel, és kitartással tesszük ezt, nemcsak magunkat, hanem a külvilágot is megváltoztatjuk. Ha, elfogadjuk a fenti törvényeket, segíteni fogják életünket, de ha szembe megyünk vele, és az ego uralkodik rajtunk, akkor nehéz és fájdalmas lesz.
  A döntés a mi kezünkben van! Neked kell választanod!
  „ Egyedül te magad teremthetsz békét meghasonlott lényed egymással harcoló részei között!….
  Szepes Mária

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Pin It on Pinterest

Share This