A te igazságod!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

A te igazságod!
A mai nap, szembetaláltam magam, több olyan helyzettel, ami ennek a megírására késztetett.
Nagyon nehéz, mert megint végigpörgettem magamban az egész eddigi életem, erre késztetett ez a nap. Újból végigzongoráztam, mint oly sokszor, számtalanszor. Mit kaptam az élettől, és mit tettem érte? Mi, miért alakult úgy, a rosszak a jók egyaránt.
A legnehezebb dolog az életben, elfogadni mindent, amit ad és amit elvesz. Szembenézni önmagunkkal, és azzal ami ott van mélyen bennünk. A legfontosabb, hogy elcsendesedjünk ilyenkor, és kizárjunk mindent, csak próbáljunk meg magunkra, a lelkünkre, a valódi énünkre figyelni, és meghallani amit súg nekünk. Addig, míg nem halljuk meg. Meditáljunk, annyi ideig ameddig szükséges. Adjunk időt magunknak, mert fontos, kell a lelkünknek. Amikor kavarognak a gondolataink egyfolytában, megállás nélkül csak ugyanazt ismételjük. Ha elcsendesedünk, tanulhatunk, megtapasztalhatunk valami újat. Ha egyfolytában a múlton, a rossz és fájdalmas dolgainkon emésztjük magunkat, újból az fog ismétlődni. Ugyanazok az érzések kísérnek végig majd, nemfogunk tőlük szabadulni, és nem is fogunk meglátni benne, semmilyen más igazságot.
Azt az igazságot látjuk valósnak, hisz abban élünk, egyfolytában abban érezzük magunkat. Hogy is lehetne másképp? Ahhoz, hogy felfedezz, és változtass, nagy bátorság kell, sokan erre képtelenek. Mert, a biztonságra, a megszokottra törekszünk, félünk kockáztatni, valami újat felfedezni.
Akkor is ha az ár egy boldogtalan élet.
Egyszer a tanítvány megkérdezte a mestert:
Sokat kell -e még várni arra, hogy a dolgok jobbra forduljanak?
Hát ha várunk, akkor még sokat…
Mire várunk? Meddig? Úgy gondoljuk van idő? Tényleg? Honnan tudod? Nem fogod megbánni?
Kitől várod? Miért nem cselekszel? Ki, vagy mi az akadálya?
Te, magad! Csak te tudsz segíteni magadon! Most!
„Az élet olyan, mint egy léghajó, minél magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból ami nem enged felemelkedni.”
Ha, ugyanabba a gondolatba, érzésekbe, múltban tartod magad, akkor nemfog sikerülni. Ha, nincs célod, nem látod az utat magad előtt, akkor bármit teszel is, nem sikerül. Ha arra a hangra figyelsz, ami ezt súgja, nem fog menni, tudd azt hogy hazudik! Az is elég hozzá, ha csak egy rövid szakaszt látsz be, mert már haladsz. Meg kell találni magunkban azt a belső fényt, a lángot, és életben is kell tudni tartani. Hívhatjuk reménynek, hitnek, belső erőnek. Nincs senki, aki ezt megtaníthatja neked, csak eszközöket adhat a kezedbe. Saját magadnak kell erre rájönni, és megtanulni.
Egy nap az ördög azt súgta a fülembe:
” Te, nem vagy elég erős ahhoz, hogy legyőzd a vihart.”
Ma, azt suttogtam az ördög fülébe:
„Én vagyok a vihar.”
Ismeretlen Bölcs

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This