A karmák feldolgozatlansága…

írta Moni
3 · 28 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

A saját megoldatlanságaidat kell megvizsgálni, hogy mi az amit minél hamarabb le kell tenni, hogy egy boldogabb és élhetőbb életet éljél. Vannak karmák, amikkel szembe kell néznünk és lepakolni magunkról. Az eszköz, a segítség egy hídhoz hasonlít, melyet előre megépítettek neked, /Zen tanításai szerint/azért hogy te átmenj rajta. Egy idő után, meg is teszed, hisz mások is átmennek a túlsó partra, ezért te is követed őket. Mikor átérsz, mégsem találsz lényeges különbséget, pedig a problémáidat a másik parton hagytad. Miért is? Mert nem változtál. Az égvilágon belülről semmit nem változtál. A tanításokat megtanultad, okosabb lettél, de a lényeges átalakulás nem történt meg. Még mindig azt a csomagot viszed a hátadon, amivel azonosulsz.
Akik így éreznek, megállnak, és visszafordulnak, olyan is van aki a folyóba ugrik a hátizsákjával együtt. Egyszerűen nem tudja feldolgozni, hogy a tanulás, és okosodás mellett a problémák nem szűntek meg, és ő semmit nem változott. Belefáradt. A nehézségeid, a karmáid a hátizsákban lévő kövek. Senki más nem tud segíteni rajtad, csak te magad. Neked kell kipakolni a súlyos köveket.
Eléred a folyó partját, és a hátizsákodba nyúlsz, majd az első követ kidobod a folyóba. Egy lépőkővé válik, és így dobod ki egymás után a többit. Felépíted az utat magadnak. Szép lassan, fokozatosan felismered hibáidat, és elhagyod azokat. A kövek úttá változnak számodra.
A túlsó part akkor következik el, ha már az utolsó követ is beledobtad a folyóba. A szenvedés folyójába. Van akinek pár lépés, van akinek több ezer évig eltart, hogy megszabaduljon a súlyoktól.
A hátizsákkal semmi baj nincs. Hisz te teszed bele, az örömöt, vagy szenvedést. Nem a világot kell okolnod azért, mert olyan vagy amilyen. Ahogy, egyre könnyebb a hátizsákod, úgy válik egyre könnyebbé az élet. Ekkor tudsz segíteni másoknak, addig te szorultál segítségre. A köveket te magad veszed ki, senki más nem fogja helyetted megtenni. Az irányt viszont megmutathatja neked. Ha más ki is veszi a követ, este újra beleteszi. A kövek pedig ottmaradnak.
Nem könnyű, és irtózatosan nehéz feladat. Akár több életen keresztül is viheted, és cipelheted magaddal. A döntés tőled függ.
Dobd ki a szemetet, mert a szemét az ami elválaszt, az egyetlen dologtól ami számít, a jelentől.
Itt és Most. Ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod mire vagy képes, és mi minden sikerül.

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This