A belső békéd!

írta Moni
2 · 04 · 21

Olvasási idő: ( Szavak Száma: )

A belső békénket, nagyban meghatározza, hogyan tudják irányítani más személyek.
El kell döntened, hogy nem engeded meg, hogy befolyásolják, vagy más események irányítsák, a lelkiállapotunkat, és hogy pozitívan, kiegyensúlyozottan tudjuk élni életünket, ahhoz szükségünk van a belső harmóniánk megteremtésére. Nagyban függ tőle, hogy tudunk hozzá állni a jövőbeli céljaink eléréséhez. Mert, ha nem vagyunk békében, nem tudjuk elengedni magunkat, és gondolataink rossz irányba mennek.
Soha, ne engedd meg, ha valaki rosszul bánik veled, lekezelő, zsarnokoskodni akar, hogy hatással legyen rád.
Rengeteg ilyen helyzetben voltam én is, és mindig-e körül forogtak a gondolataim, és hatással volt az érzelmi világomra. Most is néha kerülök ilyen helyzetbe, de teljesen máshogy kezelem. Természetesen nehéz, ha olyan ember aki pld családtag, nem tudod csak úgy ki iktatni az életedből. Van olyan ember, aki számára csak akkor tűnhetsz értékesnek, ha az ő elvárásai szerint gondolkodsz, élsz, az ilyen ember csak önmagát tartja fontosnak. Jellemző rá, hogy csak addig van jóban veled, míg érdeke fűződik hozzá. Aki másokat kritizál, bánt, az valójában önmagával nincs békében, tele van méreggel és csalódással, a saját félresikerült dolgai miatt. Ezek meghatározzák hanghordozását, és szóhasználatát. Sokszor túloz és általánosít, az ilyen emberek a másikat hibáztatják. Kerüld el őket! Kisebbrendűségi érzésük van, amivel nem neked van a dolgod, hanem neki.
” Isten időnként kivon bizonyos embereket az életedből, hogy oltalmazzon Téged. Ne szaladj utánuk.”( Gregg Braden )
A lelki béke megtartása nem könnyű feladat, de elérheted.
Sok ember, ha veszít, nehézségeken megy keresztül, nem tud felállni újból. Egy kisebb pofon, csalódás is elég neki, és már fel is adta a küzdelmet. Nem tudja mennyire erős, és kitartó tud lenni.
Ha, te ilyennek érzed magad, ne cipeld ezt tovább. Legyen hited, és erőd. Gondolj arra, mások kezek lábak nélkül milyen csodákra képesek, mekkora erő, kitartás, és élni akarás van bennük.
Te, pedig a legkisebbnél fel akarod adni! Minden kudarcot, és vesztést, fogd fel úgy, hogy egy próbatétel. Azért van, hogy magadhoz térj, és önmagadból meríts erőt. Eljön a nap, mikor felismered, hogy csak magadra figyelj, és kinyílik a szemed. Látod majd, kik akik melletted állnak, és akik nem szeretnek. Szeretni fogod magad, és hálás leszel, mert élhetsz. Örülsz, hogy kaptál egy lehetőséget, hogy eljuss oda ahova szeretnél. Megtalálod a belső békédet, az igazi önmagad.
Nagy változásokon megyünk keresztül jelenleg, kívül is belül is. Nagyon fontos, hogy megvizsgáld, kik azok akik rombolnak, ártanak neked. Tégy meg mindent, hogy ne tudják lelki békédet besározni. Mert, szükséged van rá.
Ebből az évből, már nem sok van hátra, és mindannyiunknak azt kívánom, hogy a legnagyobb erőnket összeszedve, kitartással, küzdő szellemmel, élni akarással, célokkal, lelkünk leghatalmasabb belső békéjével, együtt vágjunk neki az Új Évnek!
Szükségünk lesz rá!

Moni

Kapcsolódó Bejegyzések

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan…

Lesz ahonnan nem rántanak majd vissza ha el akarnál menniDe lesz majd, ki magához szorít s nem fog soha elengedni...Lesz ahol még ha kéred sem fognak harcolni értedDe lesz valaki, ki vigyàzni fog ràd s követi minden lépted... Lesz ahol ha bezárul az ajtó... Csak a...

Elmenni…

Elmenni…

" Mennem kell"- szólt a Lélek a Másik Félnek." Eljōtt az idõnk hogy betōltsük küldetésünket"" Menj csak" -válaszolt a Másik Fél szeliden..." Majd kōvetlek, megkereslek, te csak hallgass a szívedre." " Egy kicsit félek"- rebegte a Fōldre készülõ Lélek." Rám találsz ha...

Hányszor érzed?

Hányszor érzed?

"Hányszor érzed naponta, hogy nincs mire büszkének lenned, hogy elbuktál, és elbújnál a világ elől és ez már mindig így marad? Hadd áruljak el valamit. Túlélted azt, amibe más belehalt volna, és képes voltál mosolyogni akkor, amikor ordítani is kevés lett volna. Túl...

Pin It on Pinterest

Share This